Home    Wedstrijduitslagen    Persoonlijke Records    Trainingtotalen     Wedstrijdkalender   Mail Me
Wedstrijdverslagen Jogger Jo Schoonbroodt 2019

Klik op onderstaand verslag:
Meerssen - Gratis gezamenlijke Silvester Marathon SM-loop
Maasmechelen (B) - Terhills Trail 30 km
Battice(B) - Les 4 Cimes du Pays de Herve 33km
Sofia - Marathon
Meerssen - Sfeervol Meerssen Run
Maastricht - St.Pieter BearTrail 19km
Catsop - Rundsje Catsop 10km
Valkenburg - Den Drieschloop 20km
Zomervakantie/training Frankrijk
Maastricht - Maastrichtsmooiste 10EM
Maastricht - RonForRun Maasvalleiloop
Vise (B) - Maas Marathon
Maastricht - Treechloop 11,5km
Maastricht - Groeneloper Run 10km
Rotterdam - Marathon
Brunssum - Parelloop Toprun 10km
Maastricht - Heuvelland Marathon
Stein - 6 uur Ultraloop (10km)
Posterholt - Annendaalloop 1/2 marathon
Beek - Poort naar het Heuvelland Trail 30km


De SM-Loop (Sylvester Marathon) www.smloop.tk

Deze editie met 3 volle touringcars vanaf de sfeervolle De Nachtegaal naar de bron van de Geul in Lichtenbusch(D).
Daar begon de gratis gezamenlijke groepsloop, de Geul stroomafwaarts volgend via BelgiŽ door het Limburgse heuvelland naar Meerssen. Ondanks dat iedereen selfsupporting diende te zijn waren er onderweg verzorgingsposten met drank en zelfgebakken cake. De speciale "drankpost", Gulpener BrouwLokaal, verwende ons met een gastvrije ontvangst en o.a. Wintervrund.

Deze beloning van het lichaam moest wel verdiend worden met goed doortrampelen op de drassige paden langs de Geul.
Voor de "Pratsj" loper die uiteraard van buitenspelen houdt een ideale zonnige dag met nauwelijks wind.

Via Kerststad Valkenburg gaat de route naar de Nachtegaal te Meerssen en zit de laatste marathon van het jaar erop. Dat de marathon afstand 44 km is geworden verheugd de loopvreugde.
Blijkbaar is deze afstand nog niet genoeg en gaan een twintigtal Ultra lopers door naar de monding van de Geul in Voulwames. Deze lopers zijn geen Voulwamesen.‍
Frank Ubachs maakte weer mooie plaatjes om na te genieten.
SM-Loop Koempels en vrijwilligers (zonder jullie was dit onmogelijk) bedankt voor dit puur natuur loopfeest.

Ik wens jullie een Gezond Sportief uitdagend 2020
De SM-Loop route, bekijk mijn activiteit op Strava: https://strava.app.link/fLzm02aGO2

Verslag RunnersWorld SM-Loop - Click here


Maasmechelen (B) - Terhills Trail 20 km bearsports.nl/terhills-trail
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantal Nr..CWindHRavgHRmaxDetails
7-dec-19Maasmechelen(B)30700m2:43:5811,15:27190 3513m/s142 167Garmin

Terhills Trail 2019 - Met de dames mee

Wat was het weer genieten tijdens de, door Bearsports goed verzorgde, 30km trail door het mooie natuurgebied nabij Maasmechelen (B) over de voormalige steenkool heuvels.
De nieuwe startlocatie zie ik als een verbetering omdat er ook kleedgelegenheid en (warme) douches zijn.

Spannend was de strijd tussen de top 3 van de dames die ik van nabij mocht volgen. Vanaf de start liep ik met Marjolein Menheere, maar kon het rappe aanvangstempo niet volgen, oude dag? Ook de nr.2 zag ik bij een klimpassage vlot naar boven gaan en de oude diesel trok dit (nog) niet. Na een tijd met nr.3 te hebben gelopen kwam de dame voor ons weer in beeld en konden we "samen optrekken".
Tja en dan begint het motortje toch eindelijk de draaien en kon de eerste dame (Sorry Marjolein) nog net voor de finish "pakken".  30km in 2:44 uur met ruim 700 hoogtemeters (322 verdiepingen volgens Garmin)

Marjolein Menheere  trok aan het langste eind en won overtuigend bij de dames, voor Evy Aendekerk en Rosanne Vanpee.
Foto's: Marc Quadflieg.

Verbeterpunt voor de organisatie. Met zoveel deelnemers ook leeftijd categorieŽn opnemen in de uitslagenlijst. Hierdoor een eerlijker vergelijk en wedstrijdjes binnen de wedstrijd maken het voor de oudere lopers extra leuk om mee te doen.‍
De route: https://www.strava.com/activities/2917083405
#ASICS #Frontrunner #Trail #BearSports #RonForRun

 


Battice(B) - Les 4 Cimes du Pays de Herve 33km www.4cimes.tk
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantal Nr..CWindHRavgHRmaxDetails
10-nov-19Battice (B)336002:31:2113,04:37383 39102m/s145 160Polar
Battice was Fantastisch!

Les 4 Cimes Pays de Herve 33km. Wat een uniek evenement, ook bij mijn 26e deelname blijf ik me verbazen over de perfecte organisatie en schoonheid van deze uitdaging in het Land van Herve.
Dat dit allemaal gratis kan en ook nog een hapje streekproducten voor iedereen na afloop is in deze tijd wel heel bijzonder.
Graag help ik dan ook de "mannen van Battice" om deze traditie vol te houden.
Zelf was ik de avond vooraf in Battice en de pastaparty werd rijkelijk doorgespoeld met Vin Rouge. Oude getrouwe ontmoeten en zoveel jaren historie is ook de "berg microbe" van Les 4 Cimes.

Race-Day
Ze zeggen wel eens dat God een Mestreechteneer is, als het over het weer gaat. Maar dan was het land van Herve deze keer ook een stukje Mestreech.  Als ik de gordijnen opdoe straalt het herfstlandschap van Herve. Zelden zo een mooie zonnige editie meegemaakt.
Voor de start is er de gratis massage en veel inlopen is niet nodig met 33 km en 600 hoogtemeters te gaan.
We duiken de "Muur van Battice" af en de eerste km (3:30 minuut) zal ook de snelste voor vandaag zijn. Het klokje hou ik niet echt in de gaten en op gevoel bepaal ik mijn tempo. Heuvelop is het harder werken dan heuvelaf, bovenop blijven de uitzichten adembenemend. Letterlijk en figuurlijk.
De Muur van Battice richting finish is de laatste uitdaging en na 2:31:21 uur zit de "mooie klus" er weer op.

De nazit in de feestzaal met casse-croŻte aan streekproducten en het Goddelijk bier van Val-Dieu zijn het toetje op de (loop)taart.
Dat ik ook nog 1e M60 wordt is mooi meegenomen.

#ASICS #Frontrunner #RonForRun #4Cimes

 


Sofia - Marathon www.marathonsofia.com
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantal Nr..CWindHRavgHRmaxDetails
13-okt-19Sofia42,2165m3:03:2113,84:29500 3020 2m/s  Polar
Sofia Marathon / Trailweek Zwitserland
Een verhaal over een emotionele rollercoaster. Oktober stond in het teken van mooie uitdagingen, eerst naar Bulgarije voor de marathon en dan een zelf georganiseerde Trailweek in Zwitserland. De mooie vooruitzichten werden wreed verstoord toen mijn schoonbroer, die ik al 50 jaar als mijn broer zie, te kennen gaf dat hij ging stoppen met zijn ongelijke strijd tegen de vreselijke spierziekte ALS en gekozen heeft voor euthanasie.

Nieuw voor me was de Sofia Marathon in Bulgarije.

Tijdens de Sofia Marathon wilde ik extra mijn best doen voor hem, als een laatste eerbewijs.
De focus kon ik een halve marathon (1:28 uur) vast houden en toen brak ik. Tijdens de marathon zijn er teveel momenten waar je kunt nadenken. Met een eindtijd van 3:03 uur mag ik natuurlijk tevreden zijn en de Bulgaarse Frontrunners hebben me fantastisch opgevangen bij het verwerken van de emoties. Ook dat behoort bij het warm FR teamgevoel.
Dat ik ook nog 1e M60 werd met mijn 69 jaar en gehuldigd werd maakte de emotionele rollercoaster nog erger. Wat had ik graag wat van mijn spieren ingeleverd om mijn schoonbroer te helpen.
Het leermoment van deze marathon: Hardlopen doe je niet alleen met je benen.

Trail Week Zwitserland

Terug in Nederland ging ik voor de laatste keer op bezoek bij mijn geliefde schoonbroer. Ons samenzijn was mooi en het definitief afscheid van deze held deed pijn.
In Zwitserland Poschiavo / Graubunden had ik met Ultraloper Jan-Albert Lantink een Trail Week georganiseerd voor tien hardlopers en het was wikken en wegen of ik dat wel door kon laten gaan. Enerzijds wilde ik graag mijn naasten van nabij steunen en anderzijds helpt het hardlopen me om mijn hoofd leeg te maken. Mijn schoonbroer overtuigde me om wel naar Zwitserland te gaan, als ik maar op tijd terug was voor zijn crematie.

Tijdens de Trailweek had ik voldoende afleiding en waren er elke dag mooie lange trail tochten van 6 tot 8 uur, door de bergen. Vooral het afdalen is een ware aanslag op de bovenbenen. De adembenemende route over smokkelpaden naar ItaliŽ ging via twee toppen van bijna drieduizend meter. De ASICS Trabuco 7 en Trabuco Pro bewezen me met hun grip een goede dienst.
In het dal van Poschiavo was het 20.C en sneeuw op de bergtoppen. Op dat moment dacht ik speciaal aan mijn schoonbroer, korter bij hem in de hemel kon ik niet komen.
Met 150km trail tracks en ruim 8000 hoogtemeters klimmen door de fascinerende bergen was het sportief afzien maar ook volop genieten.
p.s. Gezondheid is ons hoogste goed en vaak vergeten we dat in de waan van de dag.


Meerssen - Sfeervol Meerssen Run www.sfeervolmeerssen.run
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantal Nr..CWindHRavgHRmaxDetails
6-okt-19Meerssen21,1170m1:28:3714,34:12118 810 2m/s146159Polar
Sfeervol Meerssen Run
Nieuwe naam voor vernieuwd evenement en helaas geen marathon. Wel nog een 5km, kwart en halve marathon. Tevens een Trailrun op de zaterdag.

Met het oog op de Sofia Marathon 13-okt in Bulgarije kwam het goed uit dat Meerssen de datum van hun evenement een week naar voren verschoof.

Mijn 22e deelname in Meerssen blijft zodoende beperkt tot de halve marathon en daar had ik de lat voor dit heuvelachtig parcours op <1:30 uur gelegd.
De weersvoorspellingen was veel nattigheid en dat viel nog wel mee tijdens het lopen.
Samen met de Kwart Marathon van start en de eerste ronde kon ik lekker mee hoppen met deze lopers. Doorkomst in 44 minuten.

Mooi op schema, maar nu ronde twee.
Zonder medelopers begin ik aan de beklimming naar Schietekoven en de kunst is om de cadans vast te houden. Afdalen gaat gelukkig goed hoewel de linker hamstring wat tegenstribbelt. Op de lange stukken zie ik ver weg een loper, maar dat gat is te groot. Solo maak ik de tweede ronde af en finish als 8e (1e M65) in een tijd van 1:28:37.
Doel <1:30 uur gehaald

Gelijktijdig komt de 5 km loper Frank Balendonck over de meet. Een kippenvel moment want Frank liep de route op een beenprothese. Wat een doorbijter.


Maastricht - St.PietersBearTrail http://bearsports.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
15-sep-19Maastricht19,5500m1:42:5411,45:16407 4824.C 2m/s  Polar
ASICS Frontrunners Weekend Zuid-Limburg

Het ASICS Frontrunner BeNeLux Weekend in Zuid-Limburg zit erop.
KAPUT, maar met een big smile en mooie herinneringen.


Vrijdag 10km Nightrail Geuldal, Keutenberg en omgeving met dank aan Klaus Krolzig
Zaterdagochtend 6km Keutenberg fotoshoot en JustGoo Running Valkenburg getroffen langs de Geul.
Zaterdagmiddag 12km zwerfloop Valkenburg vanaf Schin op Geul, Chateau Schaloen, en Grottenrun in Valkenburg.
Zondag St.Pieters Beartrail 18 km + 2 km verlopen.
Zondagmiddag Mindfull clinic St.Pietersberg.


Daar tussendoor goed de keel smeren met teammates & lots of fun. Thanks.
Sjiek is miech dat.


Foto's o.a. Erik van Leeuwen
#ASICS #Frontrunner #PietersTrail

 

 

 

 

 

 


Valkenburg - Den Drieschloop www.dendrieschloop.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
1-sep-19Valkenburg20,6350m1:34:5113,14:34106 1822 2m/s142157Polar
Met het oog op Sofia Marathon

Valkenburg  Den Drieschloop Halve Marathon.
Met een weektotaal van 136km zijn de beentjes natuurlijk niet "fris" bij Den Drieschloop. Het hogere doel is de Sofia marathon 13-okt-2019.

De mooie en goed georganiseerde Drieschloop door het Gerendal en over pukkels zoals de Keutenberg laat ik er niet voor lopen. De organisatie heeft me vereerd met leeftijd startnr. 69, nu me niet over de kop lopen. Vanaf de start kan ik het tempo op de vlakke stukken goed vast houden, maar heuvelop is het harken. In de afdalingen repareer ik het verloren terrein om vervolgens heuvelop weer af te haken.

Tot de Keutenberg voltrek zich dit scenario en dan kantelt op een of andere manier mijn jojo lopen. Ik zie de afstand naar de groepjes voor me kleiner worden en ga op jacht. Vooral op de stukken waar snelheid gemaakt kan worden druk ik het gaspedaal dieper in en dat betaald zich uit in een mooie klassering. (1e M55)
Na 1:34:51 zit de halve marathon (340 hoogtemeters) erop en laat me het ijsje bij de finish smaken.

 


Catsop - Rundsje Catsop www.rundjecatsop.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
10-aug-19Catsop1050m0:42:3814,14:1569 2126 2m/s150165Polar
Zomerloop in Catsop?

Na twee maanden wedstrijdloos was Rundje Catsop 2019 de ideale zomerloop om weer eens wat snelheid te maken.
De afgelopen vijf weken Dordogne brachten me hardlopend op mooie plaatsen, maar km's zeggen niets over kwaliteit/snelheid.
De aangename temperatuur is in mijn voordeel, liever 25.C dan 5.C. De wind blaast op het open stuk in het veld krachtig maar het is geen storm. #NietZeuren
Als warming-up loop ik een ronde met Hans Smeets op zijn 5 km. Jammer dat Hans zijn doel van sub 20 minuten niet haalt.
Ondanks/dankzij de JustGoo ochtend training van 12,5 km voelen de benen niet verkeerd.
Met al 19 km vandaag op de teller (JustGoo training vanmorgen) mag ik beginnen aan de 10km.
De start is heuvelop en daar merk ik al snel dat ik met beleid zal moeten lopen en geen "gekke" dingen doen.
In de eerste van de vier ronde passeer ik de tweede dame (Laura Huijbregts) en kom bij Didy Verheijden.
Didy is wel heel erg snel vertrokken en in de tweede ronde gaat ze een stapje rustiger. Zelf heb ik de cadans nu goed te pakken en loop samen met Marcel van Hermijnen. In de laatste ronde haakt Marcel af en kan ik de lijn doortrekken tot aan de finish streep, waar de klok stop op 42:38. (21e)


Over de tijd ben ik niet super tevreden. Er is nog genoeg "Werk aan de winkel" voor de volgende wedstrijden.

 


Maastricht - Maastricht Mooiste www.maastrichtsmooiste.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
16-jun-19Maastricht21,1100m1:26:4514,64:06844 2822 2m/s144160Polar
16-jun-19Maastricht1090m0:57:5710,45:471322 73324 2m/s122143Polar
16-jun-19Maastricht555m0:24:498,66:57769 65426 2m/s108126Polar
21+10+5=36 km GENIETEN (Maastrichts Mooiste Triple)

Terugblik op Unive Maastrichts Mooiste.
Ik kon vooraf geen keuze maken welke afstand ik zou lopen, daarom maar alle drie, 21,1 + 10 & 5 km. 
Tevens 3 keer een gezamenlijke JustGoo Running Warming-Up verzorgd vanaf de markt. 


Wat was het een lange maar "sjoene" loopdag.
De Halve Marathon in 1:26 uur (1e M60), daarna met dochter Anouk de mooie route van de 10 km en als toetje 5 km met mijn Start/Keep Runners.
Fotografen, thanks voor de plaatjes, supporters bedankt voor de aanmoedigen en vrijwilligers / organisatie, jullie hebben het mogelijk gemaakt met een pluim.
#WeMoveMestreech #ASICS #Frontrunner #RonForRun


 


Maastricht Borgharen - RonForRun Maasvalleiloop maasvalleiloop.jimdo.com
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
26-mei-19Maastricht15,5251:07:1013,84:20110 1316.C 3m/s142156Polar
RonForRun Maasvalleiloop
Na de tropische editie van vorig jaar met hagelstenen en noodweer, nu "normale" weersomstandigheden.
Het parcours (15,5km) is wat aangepast en bevat meer verharde paden.

Highlights
Rivierpark Maasvallei
Kasteel Borgharen
Paardengraf monument
Unieke flora en fauna
Prachtige vergezichten
Rond de visvijver
Langs het Julianakanaal
Hoeve Hartelstein
Over de dijken

Medeorganisator dochter Anouk verrast me met een lieve tekst op de achterkant van mijn startnummer. Jammer dat ze zelf niet erbij kan zijn door onverwacht verplichte werkzaamheden.

Tijdens het verkenningsrondje, bij het inlopen, constateer ik dat de ondergrond in het natuurgebied er zo hard is dat trailschoenen niet nodig zijn en ik start op de ASICS Dynaflyte 3.
We starten voor het kasteel van Borgharen en stuiven gelijk richting de uiterwaarden van de Maas. Frontrunner Raoul Spronken loopt voor me en hij gaat voor de korte afstand.

Richting Itteren langs de Maas kan ik goed mijn plaats vast houden en Micha Juffermans heb ik in het zicht. Op de mooie route rond de visvijver voel ik toch zware benen. Een recente sub3 Maasmarathon en 110 km trailen in Zwitserland zijn mogelijke oorzaak? ;-)

Deze loop gaat toch meer voor de beleving en die is er meer dan voldoende in het gebied dat ik nog ken vanuit mijn jeugdjaren. Oude bekende moedigen me aan, sommigen zijn wel erg oud geworden, qua uiterlijk.

In hoeve Hartelstein is een drankpost en lopen we een stukje door het gebouw. Dan gaat de route over de Geul richting Itteren. Na Itteren, bij het kappelletje, duiken we weer het natuurgebied in en staat Fernand Chapin met een fles water. Deze keer is de dop wel er vanaf en kan ik drinken en koelen. Ik loop samen met de Duitser Dirk Isaac en richting Borgharen bij het Paardengraf loop ik weg van hem.

Borgharen is nabij, maar de finish nog niet, omdat we nog een lus over de dijk van het Julianakanaal lopen en via het Limmelderveld uiteindelijk naar het dorp gaan.
Na 1:07:10 zit de 15,5 km sportieve natuurloop uitdaging, rond de Maasdorpen Itteren en Borgharen, erop.

Dennis Oomkens is weer terug van (niet) weggeweest en wint deze editie met overmacht voor Roger Heiligers en Luuk Janssen
Complimenten voor de organisatie van de Ron for Run Maasvalleiloop.


Vise - Maasmarathon www.maasmarathon.com
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
12-mei-19Vise (B)42,275m2:59:4414,14:15568 1914 NW145163Polar
Kantje boort

BAM, #Breaking3 voor de 71e keer. (Maar makkelijk was het zeker niet)

Wat valt er voor een loper nog meer te wensen?
Mooie omstandigheden tijdens de Visť (B) Maasmarathon met wat noorden wind.

In goed gezelschap van Philipe Brants, Bart van Nijlen, Raymond Limbourg en Roel Reijnders gebuffeld.

Halfweg een 23e plaats en bij de drankpost van 30km wat getreuzeld.

Het gevolg was nog 12 km solo en achter de feite aan hollen. Gelukkig hielp een wandelende Peter de Vocht weer aan de juiste cadans.
Peter bedankt voor de mental coaching.

Voor de laatste 2,2 km had ik minder dan 9 minuten.

Een eindtijd van 2:59:44 voor de poort van de hel weg gesleept.
19e over-all en 1e M65
#ASICS #Frontrunner #RonForRun #SUB3 

Raymond, gefeliciteerd met je marathon PR.


Maastricht - Treechloop www.treechloop.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
27-apr-19Maastricht11,8205m50:4514,04:18220 22 101m/s147 157Polar
Maastrichts Gezelligste - Don't Run, Fly
De Treechloop, ook bekend als Maastrichts Gezelligste is een klassieker en zo een beetje de opening van het loopseizoen. De heuvelachtige 11,8 km uitdaging heeft dit jaar de start/finish locatie verplaats naar Watersportclub Treech 42. Ook de starttijd is naar de ochtend verplaatst.

Een mooie warming-up voor de Maasmarathon (Visť-Maastricht-Visť) achter 2 weken.

Mijn 23e deelname aan (Mes) Treechs "Gezelligste".
Nieuwe Start/Finish en mooi 11,8 km heuvelachtig parcours. (110 hoogtemeters)
Na 50:45 minuten aan de koffie en Limburgse vlaai als 1e M65.
Organisatie en vrijwilligers bedankt voor dit zondagsvertier.
 


Maastricht - Groeneloper Run 10km www.groeneloperrun.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
22-apr-19Maastricht21,135m1:28:2314,34:11260 1420 1m/s150166Polar
Paasmaandag vertier, het kan niet elke dag Zondag zijn
Vorig jaar de eerste editie van de Groene Loper Run (5 en 10 km) en dit jaar een nieuwe afstand, de Halve Marathon erbij. Dat betekend twee ronden over de opnieuw ingerichte voormalige A2 Stadstraverse.
De Groene Loper is het gebied bovenop de A2-tunnels in Maastricht. Waar vroeger de snelweg met het bijbehorende verkeer midden door de stad raasde, ligt nu een prachtige, groene omgeving en ideaal om verkeersluw hard te lopen.

De Groene Loper Run had, mede door het mooie warme weer, alle ambiance. Wat een sfeervolle, zonnige uitdaging vandaag in Maastricht en veel publiek op de heen en weer passage.

Het doel was 1:25 uur maar de geest en de benen wilden niet.
Na een moeizame start (5km in 21:09) loopt een groepje met de eerste dame (Chantalle Van Oosterwijk) me voorbij. Op de Meerssenerweg begint het weer wat te lopen en kan ik aansluiten bij het groepje voor me.

Het zonnetje brandt goed en lopers beginnen te klagen over de temperatuur van 20.C. Voor mij zijn het "normale" omstandigheden, dit  liever dan 5.C. Ik kan doorlopen en het groepje loopt nu achter me.

Bij het Geusseltbad gaat het fout met de route aanduiding. Ik zie twee groene pijlen (links of rechtdoor) en de vraag is welke is nu de juiste? Natuurlijk kies ik de verkeerde en wordt door een oplettende supporter uiteindelijk terug verwezen naar de juiste route. Het groepje dat ik achter me heb gelaten loopt nu voor me en het duurt even voor dat de schade is "gerepareerd". (10km in 42:10)

Eigenlijk geen verkeerde tijd als ik het vergelijk met de 10km Parelloop waar ik nagenoeg hetzelfde liep.
Maar .... toch gehoopt op wat meer progressie.

De eerste ronde zit erop en we mogen weer over de Meersenerweg heen en weer. De posities aan de kop van de wedstrijd zijn goed te volgen. Top favoriet, Roel Wijmenga, heeft ruime voorsprong op Remko Rinia gevolgd door Bram Op den Camp.
Roger Rabbit, die vooraf niet echt gemotiveerd aan de start stond, loopt mooi op de 4e plaats.

Ik heb weer enkele lopers voor me als target (15km in 1:03:30). Gaande weg loopt het beter en de diesel is nu warm (20km in 01:24:40. Het tempo kan ik vast houden en bij de finish van deze halve marathon geeft het klokje een matige 1:28:23 uur. Een 14e plaats overall. Het kan niet altijd zondag zijn, en zeker niet op Paasmaandag.;-)

Een verbeterpunt voor de organisatie zou het invoeren van leeftijd categorieŽn zijn om een eerlijk vergelijk te krijgen en de wedstrijd interessant te houden voor de oudere deelnemers.


Rotterdam - Marathon www.rotterdammarathon.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
7-apr-19Rotterdam42,260m3:06:0713,64,2414537 80918.C 2m/s  Polar
Rotterdam - Fuck the Calculator 2?
Vorig jaar sneuvelde mijn Rotterdam voorbereiding door de griep in februari en ook deze winter was mijn weerstand niet voldoende om dat malheur buiten de deur te houden. Volgende keer toch maar die "oude lullen" griepspuit halen?

Kwaliteit trainingen (interval en tempoloop) zaten er niet in. De vraag was of ik de nieuwe Limburgse Heuvelland Marathon wel kon lopen, drie weken voor Rotterdam?
Deze "geniet" marathon liep ik uiteindelijk als veredelde duurloop.
Tijdens de Parelloop TopRun 10km realiseerde ik me dat mijn loop kwaliteit erg mager was.
"Wat je niet traint wordt ook niet beter".
Met 42 minuten op de 10 km is volgens de running calculator 3:16 uur het max haalbare.

Kortom geen goede papieren voor het rondje door de Maasstad. Kump Good?

Voor de snelle lezer
Mijn 23e Rotterdam Marathon werd een loopfeest, wat een massa enthousiast publiek vandaag bij mooi weer. Gezien mijn magere voorbereiding was een sub 3 uur een utopie. De running calculator voorspelde aan de hand van mijn Parelloop 10 km een eindtijd van 3:16 uur. Na 3:06 uur terug op de Coolsingel en 1e M65.
De calculator verslagen en mezelf verwonderd!

Hier een verslag.......
Om 5:15 uur schrik ik wakker terwijl het alarm op 5:00 stond. Pff, dat is met hoge hartslag wakker worden. Om 5:30 uur reis ik af met Serge, Wendy en Hans richting Rotjeknor. Het is rustig op de weg en om 7:30 uur bereiken we de parkeergarage van het Groothandelsgebouw nabij het Centraal Station Rotterdam. Het afhalen van het startnummer is op dit tijdstip een fluitje van een cent. Met een kop koffie, om wakker te worden erbij bespreken we de plannen voor vandaag.

Het vroege vertrek loont zich want het wordt nu druk in het centrum.
De bagage laten we achter in het Groothandelsgebouw en op tijd naar de startvakken waar ik in Wave1 vak C mag starten. Lee Towers doet zijn "You Never Walk Alone" als warming-up. Geef mij maar de 1963 versie van Gerry and the Pacemakers (Klik hier). Wat een pakkende tekst!
Laag vliegende helicopters en muziek met hartslagritme verhogen de spanning voor de start.

Boem, zegt het kanon en we zijn op weg voor die 42,195 km. Omdat de start verplaatst is naar de Erasmusbrug gaat het gelijk omhoog. Het publiek is dit jaar, door het mooie weer, massaal aanwezig. Ondanks mijn start vooraan in een veld van ruim 15.000 deelnemers is het dringen en uitkijken waar te lopen zonder valpartijen. Het zonnetje schijnt al lekker als we over de brug richting Zuid gaan.

Omdat ik geen sub 3 doel heb loop ik op gevoel maar schrik toch van de tussentijd (5km in 21:00). Mijn hartslagmeter geeft geen registratie, toch lig ik niet uitgeteld? Nog een reden om naar het gevoel te luisteren. (10km in 42:00). Oeps dat is zelfs sneller dan mijn Parelloop 10 km, en toen was ik klaar. Dit tempo volhouden ruim 4 keer gaat echt niet lukken, dus een tandje rustiger.

De aanmoedigingen zijn massaal en dat is van de ene kant prima, maar maakt het lastig om de juiste focus te houden (15km in 1:03:07). Nog steeds te hard voor mijn huidige mogelijkheden, voor dat het lichaam op de rem trapt ga ik afschakelen. (20km in 1:24:20)

Halfweg geeft de klok 1:29:11 aan. Dat maal twee zou natuurlijk mooi zijn maar dat ga ik vandaag niet trekken. Ik laat mijn groepje lopen en de pacergroep van 3:00 uur komt me voorbij. Mijn cadans is nu anders en dat is wennen en lever fors in (25km in 1:46:25). Ik wil mijn magic maggi bouillon blokje pakken maar voel niets in mijn broekzakje, dat is minder omdat de temperatuur oploopt en ik de verloren zouten wil aanvullen. Nu de focus op het lopen houden en niet zoeken naar een bouillon blokje dat er toch niet is.

De Erasmusbrug de tweede keer over voelt zwaar. Dankzij de enthousiaste aanmoedigingen in het centrum probeer ik er het beste van te maken en ik zie aan de andere kant van de weg de top van de wedstrijd al naar de finish vliegen (30km in 2:08:50)

Dan komt de lus om Kralingen, altijd lastig. Een echte dip heb ik niet maar voel onder mijn voeten een blaar opkomen. (35km in 2:32:39) De route gaat richting centrum en ik zie de lopers die nog de ronde om de Kralingseplas hebben te gaan met de 3:40 uur Pacer. (40km in 2:56:39)

Op het 40km punt strandde vorig jaar mijn Rotterdam in schoonheid door kramp en kreeg de laatste 2,2 km niet in 14 minuten gelopen. Mijn gedachten gaan terug naar de lijdensweg toen. Vandaag heb ik geen kramp en weet het tempo, ondanks pijnlijke voeten, op de laatste 2,2, km te verhogen. Het publiek op de Coolsingel draagt/schreeuwt de lopers als het ware naar de Finish. Na 3:06:07 uur zit mijn tweede marathon in drie weken erop. Dat ik ook nog eerste M65 ben geworden is meegenomen.

De Running Calculator voorspelde 3:16 uur, daar heb ik 10 minuten van afgesnoept. De calculator verslagen en mezelf verwonderd! #FuckTheCalculator
Serge, Wendy, Carmen en Hans, bedankt voor de gezellige sportieve dag en support.
 
Brunssum - Parelloop TopRun www.parelloop.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
24-mar-19Brunssum1030m0:42:0114,34:12140 13912 3m/s144157Polar
Niet laatste in de Toprun Parelloop
De jaarlijkse marteling tijdens de Parelloop Toprun 10km was dit jaar een extra kwelling door de nieuwe Limburgse Heuvelland Marathon die ik vorige week liep.

Dit jaar eindelijk mooi weer in Brunssum maar met het vierkante wielen gevoel in de benen. Om hier niet laatste te worden, met al dat turbo geweld, zal er een klein wonder nodig zijn.

Voor de start tref ik Erik Haakma en Roger vd Merwe. Het plan is dat Roger ons gaat hazen op tempo 4 min/km.
Theorie en praktijk sneuvelen al gelijk na de start als Roger het "hazenpad" kiest. Ondanks kreten van rustig, rustig en nog eens rustig verdwijnt Roger aan de horizon. HET Plan nu al in duigen en dat wordt 10km solo lopen.

Erik weet ook niet direct goed te doen en loopt langzaam van me weg richting Frans Deenen. De straat wordt leeg voor, dit wordt doorgaan in standje overleven.

Na een ronde en 5km in 20:58 loop ik letterlijk en figuurlijk achter de feiten aan. Mijn diesel tempo is zo een beetje marathon tempo.
Ik zie de koplopers aan de andere kant van de weg voorbij vliegen en aan hun laatste km's beginnen.

Wel mooi om van nabij dit Afrikaans geweld langs te zien scheuren. Veel inspiratie haal ik er zelf niet uit.

Aan alles komt een einde dus ook aan deze 10km na 42:01 minuten.

Positief: de eerste km onder de 4 minuten en ook de laatste km onder de 4 minuten.

Uiteindelijk blijk ik toch niet laatste te zijn geworden omdat Hein Bodelier ook nog de wedstrijd uitliep. Hein bedankt!

De organisatie van de Parelloop was weer, zoals gewend, Top.Maastricht - Heuvelland Marathon www.HeuvellandMarathon.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
17-mar-19Maastricht42,2500m3:26:5212,24:54600 2010 5m/s145160Polar
Nieuwe Limburgse Heuvelland uitdaging
Eindelijk een hardloop uitdaging waarbij het mooie Limburgse Heuvelland het decor is, de Heuvelland Marathon of HLM.
De fietsers wisten het al langer "Wie sjoen Us Limburg is" en nu mogen we ook hardlopend "genieten" vanaf het hoogste punt van Nederland (Drielandenpunt op 322m) naar Maastricht op (45m hoogte). Finish Sportpark Geusselt.

Dat klinkt alsof het parcours enkel naar beneden gaat maar dat is "Schone Schijn".
70% is onverhard van deze Natuurmarathon. De eerste helft is de zwaarste helft met de meeste hoogtemeters. Ook zijn er af en toe wat ruigere paden, maar over het algemeen zijn de onverharde paden breed en goed begaanbaar. Bij droog weer zou het volstaan om je "gewone" hardloopschoenen die je ook op de weg draagt te gebruiken. Bij nat weer kunnen de onverharde paden natuurlijk flink modderig worden en kan profielzolen geen kwaad.  Bij de afgelopen verkenningsrondes waren de trailschoenen wel nodig door de natte omstandigheden.

De route: www.afstandmeten.nl/index.php?id=2307330

Zelf mocht ik de HLM Parcoursverkennings-trainingen verzorgen en met een opkomst van 100 deelnemers uit alle delen van het land was dat een leuke klus voor me.
De beklimming van de Wolfskop wordt op 33km (Cadier en Keer) nog een dingetje. Veel stelt de pukkel niet voor maar in de marathon zou dit wel eens het punt kunnen zijn waar de man met de hamer de lopers staat op te wachten. Ik vertel hier niet wie dit laatste uitkijkpunt over het Heuvelland in de route heeft gepraat. ;-)

Inmiddels is de HLM al een paar maanden uitverkocht met 750 deelnemers en een lange wachtlijst. Hiermee is de HLM gelijk de grootste Limburgse marathon ooit en in de top van Nederland qua deelnemers aantal.

Waar we bij de parcoursverkenningen vanuit Maastricht mooi weer hadden is het nu omgeslagen in nattigheid met flinke wind en zelfs storm. Omgevallen bomen zouden er een obstacle run van kunnen maken en de modder en waterplassen krijgen steeds een grotere omvang.

Welke schoenen gaan het worden is de vraag? Het is riskant om nu de marathon te gaan lopen op ander schoeisel dan tijdens de voorbereidingsperiode. Trailschoenen met minimale demping zijn een aanslag, (lies)laarzen worden al genoemd. Een pitstop met schoenenwissel wordt ook geopperd maar zou pas na de verzorgingspost Bemelen zin hebben. Kortom een dilemma voor velen. Zelf ga ik voor de ASICS Trabuco 7 met Gore-tex. Het voordeel van deze schoen is de ideale combinatie van prima trailschoen en toch demping, ook bij het langere werk, tevens bied de Gore-tex extra bescherming tegen natte voeten voor deze "WarmdŁscher".

Met op woensdag nog sneeuw op het Drielandenpunt wordt de uitdaging mogelijk nog groter.

Verzorgingsposten:
Er zijn onderweg 5 verzorgingsposten (op 9.7, 16.5, 21.3, 31 en 37.5km) en 1 bij de finish.
Locaties: Vijlen (Aan de Boom), Epen (Julianastraat), Beutenaken, Honthem (Honthemmerweg), Bemelen (Bosweg).


Deze wedstrijd wil ik lopen voor de "Beleving", achter 3 weken wacht mijn 23e deelname bij Rotterdam Marathon.

Op zaterdag ga ik mijn startnummer halen bij Sportpark Geusselt en mag de organisatie helpen met de laatste voorbereiding. De Pastaparty in het restaurant van het Geusseltbad is meer dan een eenvoudige ketel spaghetti en is een aanrader.
--------------------------------------------

D-Day
Als ik naar buiten kijk zie ik vette regendruppels tegen het raam slaan. Mogen we in dit hondenweer vandaag 42km gaan "genieten"?
Een blik op Buienradar leert dat er hoop gloort.
Op de fiets richting Geusselt klaart de lucht op, wel is er behoorlijk veel wind. De lopers die ik tref zijn positief ingesteld en hebben er zin in, wel zijn er nog veel twijfels over schoeisel.
Opvallend veel deelnemers doen voor de eerste keer de marathon, en dan gelijk deze zware uitdaging. Het zegt iets over de aantrekkings kracht op de lopers die de HLM in korte tijd heeft los gemaakt. Ik mag bus coŲrdinator spelen voor de touringcars die de lopers van het Geusselt Sportpark naar het Drielandenpunt in Vaals brengen. De stemming zit er onderweg goed in en ruim op tijd zijn we met de dubbeldekkers in Vaals. Daar wordt het, op de Vaalserberg, drukker en drukker.

Start
Om tien uur is het dan zo ver en mogen we beginnen aan onze voettocht terug naar Maastricht. Direct na de start duiken we via onverharde paden het Vijlenerbos in. Hier maken we kennis met de eerste modder en waterplassen. Ik ben blij dat ik gekozen heb voor de Trabuco trailschoen. Links en rechts gaan al lopers onderuit. Echt lekker loop ik de eerste km's niet, de diesel wil nog niet warm draaien.
Na 5km (22:55) steken we de Epenerbaan over en gaan via Harles naar Vijlen, waar de eerste verzorgingspost is. (10 km in 45:13)

Tijden zeggen niets tijdens deze natuur marathon en mijn horloge heb ik dan ook niet bekeken onder het lopen.

Via het Elzetterbosch gaat de route door Hurpesch over een stukje Eperweg weer onverhard. Dennis Oomkens, die de route in estafette vorm doet, haalt me in en kletsend lopen we samen een stukje. Dennis is in voorbereiding voor een mooie Rotterdam Marathon en doet vandaag zijn lange training. Langs het gehucht Broek (15km in 1:10:22) gaat het naar Epen.

De modder hangt inmiddels achter onze oren van de pratsj, maar mijn voeten zijn nog droog dankzij de Trabuco Gore-tex schoenen, wel zo lekker om blaren te voorkomen.

Na de Gulpenerweg en Schweibergerweg gaan we naar Landsrade en langs Heijenrath (20km in 1:37:17). Het parcours blijft op en af gaan en een extra tegenstander wordt de harde wind op de hoger gelegen plateaus. Positief is dat we (nog) geen regen hebben gehad ondanks dreigende luchten.

Nabij het riviertje de Gulp aan de Slenakerweg (Billinghuizen/Beutenaken) is de tweede verzorgingspost.  Hier op de wisselplaats van de estafette lopers blijf ik even hangen en maak een praatje.

Ten zuiden van Reijmerstok steken we de Provincialeweg, naar grensovergang de Plank, over en via Terlinden (25km in 2:02:30) verder richting Bruisterbosch.

We lopen nu op bekend terrein dat ook tijdens de HLM parcoursverkenning is bezocht. Nog 15 km naar de finish, dat geeft de burger moed. Op de weg Eckelrade - Honthem (30km in 2:27:25) is de volgende verzorgingspost. Opvallend hoeveel publiek we onderweg hebben die ons aanmoedigen. De HLM leeft niet alleen bij de lopers!

Tja, en dan komt de Wolfskop opdoemen. De pukkel die ik bij de organisatie als mooie afsluiter van het Heuvelland had gepromoot. De man met de hamer zou hier na 33 km wel eens verwoestend kunnen uithalen. "Ramptoeristen" staan er te "genieten" hoe we naar boven "sjravelen". De organisatie is zo vriendelijk geweest om er een spandoek op te hangen dat het nog maar 9km naar de finish is. Wat er niet bij staat is dat alle holle wegen onderwater staan tot enkel hoogte en dat we "Jan de Wind" vol van voren krijgen. Bij een heuvel zie je nog waar je harder voor mag werken, bij een onzichtbare tegenstander als de wind is dat zoiets als zinloos geweld.

Het pad langs bosrand tussen Cadier en Keer en Welsden is altijd wel een natte bedoening maar doordat er ook nog bomen zijn omgezaagd en de bosbouwers met grote apparaten er hebben rond gewoeld is het een grote modderzooi, met water vijvers, die een "kudde" krokodillen zouden kunnen bevatten zonder dat je ze ziet. Een droge omweg zoeken heeft geen zin, dus vol recht door het bruine water. (35km in 2:52:36)

Ook op de holleweg langs de bosrand van Antoniusbank richting Bemelen is het hoog water. Vluchten kan niet meer en de wandelaars, die ons daar aanmoedigen, krijgen als beloning een spat water. De organisatie van Bemels Beste Boerenberg loop (BBB) hebben de drankpost in het dorp verzorgd en met zoveel huisvlijt kan ik toch niet zomaar doorlopen. Vrijwilligers Bedankt!

Als ik me weer op gang trek voor de laatste ruk naar Maastricht komt loopmaat John Hermans op de fiets. Dat maakt het lopen naar het Geusselt Sportpark wat aangenamer. Nog een keer mogen we door de waterpoelen en deze keer om de schoenen moddervrij en schoon te krijgen. We steken de Rijksweg Maastricht - Berg en Terblijt over (40km in3:16:41) en zien in de verte de Geusselt liggen.

Na de oversteek van de Ambyerstraat komen we bij Sportpark Geusselt, bekend terrein voor me omdat ik hier elke woensdag om 18 uur de gratis interval training (aanmelden niet nodig) verzorg op de rondbaan.

Met een rondje op de baan mag ik na 3:26:52 mijn klokje weer stoppen en zit de mooie Heuvelland Marathon erop. Deze 1e editie was een schot in de roos en de organisatie (Bearsports + vrijwilligers) verdienen alle credits.
Ook de lopers die na 6 uur afzien arriveren hebben een big smile. Sjiek dat Limburg nu ook een aansprekende marathon heeft.

P.s. Waarschijnlijk ben ik een van de weinige die met droge voeten, met dank aan de Trabuco Gore-tex, de finish hebben gehaald.
  
Stein - Ultraloop www.ultraloopstein.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
10-mar-19Stein1035m0:41:0614,64:0644 1810.C 6m/s148163Polar
Geen Zes uur Ultraloop maar 10 km
Koning Winter heeft ook dit jaar weer mijn weerstand gebroken en me opgezadeld met een hardnekkige langdurige griep en ontstoken luchtwegen. Slaap te kort door veelvuldig hoesten hielp ook niet bij het herstel. Kortom geen papieren om aan een Zes Uur Ultraloop te denken, laat staan om er aan te beginnen.

Gelukkig heeft Stein ook een 10km en dat is een mooie opstap om weer wat kwaliteit te trainen. Mijn duurlopen beginnen weer wat te lopen, met een lente week achter de rug voelt het beter.

De weergoden zijn Stein vandaag niet gunstig gestemd, code oranje, hoosbuien en windstoten van 100km/u zijn de vooruitzichten. Als ik met Jean-Jacques Heerings het startnummer ga afhalen hangen donkere wolken boven ons en eenmaal binnen gaan de hemelsluizen open. Inlopen stellen we even uit en net op tijd wordt het droog voor de start van de 10km.

Ik wist vooraf dat dit afzien zou gaan worden en na een half rondje met wind in de rug wordt het werken. Ik heb gezelschap van Ralph Jacobs en Raymond Feron. We lopen een ronde met goede samenwerking maar ik ga hun een stapje te snel.

Mijn plan is om deze 10 km onder de 42 minuten te lopen en neem afscheid van de mannen. De wind wordt heftiger en ik moet er niet aan denken om vandaag hier zes uur lang rondjes te lopen.

Voor me zie ik geen richtpunt waar ik op kan lopen, dat betekend focus op eigen tempo en technisch goed blijven lopen.

Na een snelle laatste vierde ronde zitten de 10km erop in 41:06 minuten.
Geen rappe tijd maar gezien de (gemiste) trainingen en weersomstandigheden te rechtvaardigen.

p.s. De Ultraloop Stein wordt na 3 uur wedstrijd gestopt ivm de gevaarlijke situaties die de storm veroorzaakt.


Posterholt - Annendaalloop Halve Marathon www.annendaalloop.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantalNr..CWindHRavgHRmaxDetails
20-jan-19Posterholt21,125m1:25:4714,8 4:0320029-22m/s 143158Polar
Hollen in Posterholt
Traditioneel staat ook dit nieuwe jaar het Hollen in Posterholt op mijn "To-Do" lijst

Mijn 22e deelname aan deze goed lopende uitdaging met sympathieke organisatie. Een van de weinige vlakke halve marathons in Limburg.

Mooie herinneringen en met als beste tijd daar 1:15:17 als 55 jarige in 2005.
Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst.
Gezien, en vooral gevoeld, het natuurlijk verval, mag ik blij zijn als ik niet meer dan 10 minuten zal toegeven. We zullen zien.

Koning Winter is in het land maar de wegen zijn sneeuw en ijsvrij. De blauwe lucht doet hoog zomer vermoede maar vrieskoude trekt overal doorheen. Met drie lagen stof ga ik naar de start waar ik "Hoffotograaf" Gerrit van Harreveld tref, bedankt voor de plaatjes.

Runner-Up Dennis Oomkens is meegekomen uit Maastricht en loopt de wedstrijd voor de eerste keer. Bij de start staat hij nog wat te rommelen met zijn handschoen maar zal uiteindelijk 3e worden in de wedstrijd en 1e Nederlander.

Zelf voel ik bij de start het gemis aan interval trainingen de laatste maanden. Deze periode van het jaar zie ik als overgang (rustig aan) naar de volgende wedstrijd voorbereidings periode. De vries koude nodigt ook niet echt uit voor volle bak. (5km 20:37) Rodger van de Merwe, Hugo Nijssen en Rob Riksen lopen van me weg.

Ik loop samen met Anne Balter die de Kwart marathon doet. (10km in 41:22). De eerste ronde zit er na 43:37 op.

Met dit tempo gaat de doelstelling van 1:25 uur niet gehaald worden. Gelukkig wordt het wat warmer en gaat de diesel beter draaien. (15km in 1:02:02)
Ik haal wat lopers in en in de verte loopt de groep met Rodger van de Merwe en Rob Riksen (20km in1:22:13) mijn snelste 5km 20:11 vandaag.

Te laat om nog het gat te dichten maar het wordt wel nog spannend, met het gevolg dat ik 3 seconden na Rodger finish in een eindtijd van 1:25:47.
Mijn prognose gehaald en dat minuutje verval tov vorig jaar zullen we maar aan de frisse temperatuur wijde.
Met een minuut verval per jaar op de halve marathon kan (mag) ik leven.
Dat zou betekenen achter32 jaar, als ik Honderd Jaar zou zijn, nog onder de 2 uur de halve marathon zou lopen. #DroomMaarLekker


Beek - Poort naar het Heuvelland Trail www.avcaesar.nl
DatumPlaatsKmStijgingTijdKm/uKm tijdAantal Nr..CWindHRavgHRmaxDetails
6-jan-19Beek30,63502:35:5511,85:05101 2352m/s141 161Polar
Nieuw jaar nieuwe uitdagingen
De "Poort naar het heuvelland Trail" werd mijn eerste wedstrijd na bijna twee maanden "droog staan".
Na een mooie 3/4 Meerssen Marathon, Frankfurt Marathon sub3 en zware Les 4 Cimes 33km te Battice was de wedstrijd gretigheid even op een laag pitje.

Ik ben wel lekker blijven genieten van de trainingen en met een 2018 Jaartotaal van 500 stuks en Km Totaal van 5647 km heb ik mezelf verbaasd.

De Poort naar het Heuvelland Trailrun was de gelegenheid om het loopjaar sportief te beginnen en de nieuwe ASICS Fuji Trabuco 7 Gore-Tex uit te proberen.


Na 2:35 uur (30,6km) buitenspelen met genoeg pratsj en hoogtemeters weer terug bij af. Een mooie ervaring rijker.


Deze "Modder Fucker" is een aanrader voor heel veel grip en droge voeten. ‍Kortom GENIETEN.
De route: https://www.strava.com/activities/2059839562
#ASICS #Trabuco #RonForRun #ASICSfrontrunner

Voor iedereen een Gezond Sportief uitdagend 2019.
De uitdaging in Beek was een mooi opstapje naar hopelijk een geweldig loopjaar.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wedstrijd verslagen van vorig jaar            Terug naar de top