Nikola glunderd weerWie helpt Nikola Samardzija ?

Goed nieuws over Nikola.
Nikola Samardzija (Mergelland Marathon winnaar 1998) krijgt 24-feb-2010 eigen huisvesting in Maastricht (Eydelgaard) en is, omdat hij met een kale kamer begint, op zoek naar wat zaken om weer op eigen benen te kunnen staan. Mocht je iets voor Nikola hebben, zie beneden? Neem dan contact met hem op, afleveren kan, na 24-feb-2010, in overleg met hem op zijn nieuw adres.

Contact gegevens:
Nikola Samardzija
Borghaag 130c
Maastricht 6227
Telefoon: 06-34151779

Op zijn verlanglijstje staan:
Fornuis - Gas of Stroom, of gaskooktoestel
1 of 2 persoonsbed
Matras
Lattenbodem
Dekbed en Dekbedovertrekken
Kussens en kussenhoezen
Keukentafel
Keukenstoelen
Bankstel
Salontafel
TV/Stereo meubel
Lampen
Potten en pannen
Ontbijtborden
Soepkommen
Puddingkommen
Glazen
Handdoeken
Washandjes
Bestek
Hardloopschoenen maat 45


MM 1998 Jo Schoonbroodt in het kielzog van Nikola Samardzija in beter tijden Nikola met de onzichtbare schop De weg omhoog
De onbekende Kroaatse vluchteling Nikola Samardzija deed in 1998 iedereen verbazen door met een krachtige tred winnaar te worden van de eerste Mergelland Marathon (klik hier voor een verslag). Zelf mocht ik toen, tot het 1/2 marathon punt, de zegetocht van Nikola van nabij mee maken. De dag na de marathon fietste Nikola de route en verzamelde de achtergelaten sponzen om deze bij de organisatie af te leveren. Typisch Nikola zoals hij betrokken is bij milieu en natuur. We hadden daarna geregeld contact en trainden samen. Nikola kreeg de Nederlandse nationaliteit en was goed ingeburgerd. Hij spreekt en schrijft goed Nederlands en had een baan. Het oorlogstrauma bleef hem echter achtervolgen waardoor hij werkeloos werd en zonder uitkering uiteindelijk zijn woning uit moest. Er volgt een dakloos (klik hier voor verslag Dagblad de Limburger) bestaan bij het Leger des Heils waar we hernieuwd contact kregen. Na een opname in Vijverdal is de neerwaartse spiraal gedraaid en heeft Nikola de weg naar boven weer gevonden. De passie van  hardlopen is voorzichtig opgepakt en doet hem extra goed om het hoofd leeg te maken. Inmiddels is het zover dat Nikola, de man van de lange adem, Vijverdal heeft verlaten en na een tijd begeleid wonen nu op eigen benen verder mag. Hierbij kan hij alle hulp gebruiken.
Werk
De volgende stap voor Nikola is, opzoek naar werk en hij is bereid alles aan te pakken. I.v.m. vervoer heeft Maastricht en omgeving de voorkeur.

Heb je tips t.a.v. werk voor Nikola neem dan a.u.b. contact met hem op.


Hier volgt zijn CV:

Naam: Nikola Samardzija
Geboortedatum: 06 maart 1960
Geboorteplaats: Karlovac, KroatiŽ
Nationaliteit: Nederlandse
Adres:
Telefoon:
Opleiding: HTS, KroatiŽ

Werkervaring:
1985 -1986 - leraar Basis elektrotechniek op een middelbare school te Karlovac
1987 - medewerker op de projectafdeling van een bus- en vrachtautofabriek te Maribor, Slovenie
1988 -1993 - onderhoudsmonteur van CNC(computer numeric control) machines(draaibank, freesbank) in een dieselmotorenfabriek te Karlovac,Kroatie. Vanwege oorlog moest ik stoppen met die baan.
1997 - Safety Mangement Systems- bij dat bedrijf in Den Bosch werkte ik aan het assembleren van besturingskasten.
1997 -1998 - productiemedewerker bij AMP in Den Bosch. Dat bedrijf maakt o.a. connektoren en die moest ik m.b.v. schuifmaat en andere meetapparatuur controleren.
1998 -1999 - Flexfood te Kerkrade. Bij die drankenfabriek werkte ik zowel in productie als met de technische dienst.
2000 -2003 - Het Zuiden te Kerkrade. Dat metaalbedrijf produceert onderdelen voor o.a. DAF. Daar heb ik gewerkt als productiemedewerker op verschillende CNC machines.
2003 - 2007- Vanwege oorlogstrauma heb ik een dip gehad en daarom ben ik een periode zonder baan.