Reacties van de deelnemers
Hoe vond je Battice (33km) Les 4 Cimes du Pays de Herve ?
Stuur je e-mail reacties naar webmaster : Jogger Jo Schoonbroodt (klik hier) Omgeving Battice
2016
Hans-Peter van Wersch: Mede naar aanleiding van jouw verhalen op je blog heb ik deze tocht altijd al een keer willen lopen. Gisteren was daar eindelijk gelegenheid toe. Je hebt geen woord te veel geschreven, het was een prachtige tocht, een geweldige sfeer en het nakaarten met brood, kaas en bier was ook top. Het was zwaar, maar zonder een beetje goed afzien is de herinnering ook minder mooi. Dank aan de organisatie en alle vrijwilligers.
Loopgroep "Kikkers" uit Leiden bedankt alle medewerkers, vrijwilligers, collega-atleten, supporters, sponsors, kortom iedereen die De Loop van Battice 2016 weer tot een loopfeest hebben gemaakt, namens Sandra, Janneke, Piet,Arie, Willem,Wim, Henk, Pete...
2013
Jan Hendrickx: We hadden veel geluk met het weer. Mooi parcour en een perfecte organisatie. Vele mooie vergezichten. Bedankt dat ik erbij kon zijn.
Harnold en Jan: Chapeau voor de organisatie en zeker voor de weerman. Voor ons de eerste keer, aangestoken door de enthousiaste verhalen van onze marathon trainer Ruud hebben we besloten om ons in te schrijven voor Battice.
Nog nooit zoiets mee gemaakt en dan ook verbaast dat het maximum van 1000 deelnemers niet is bereikt. In ieder geval wel 2 nieuwe deelnemers erbij voor 2014. Dan nemen we wel de camera mee om de geweldige vergezichten met de gekleurde linten van lopers vast te leggen. Alle ondersteuners van de loop verdienen de complimenten voor het bereikte resultaat van een geweldige race.
Ruud Piet Jelle Arie Willem PeterPaul Janneke Cees Niek ...uit Leiden: Geweldig weekend, belgische gastvrijheid, prima bier! goede nachtvoorziening, een vorstelijke ontvangst door Bernard en zijn mensen, what else can you wish???
Klaus Krolzig: Een unieke loop met een unieke sfeer, altijd weer leuk!
Jo Schoonbroodt: Mijn 21e deelname aan de uitdagende Les 4 Cimes was, ondanks hamstring probleem, weer 33km GENIETEN door het land van Herve. (Klik hier voor mijn verslag)
2012
Patrick Decorte : Zesde keer dat ik erbij was (2001 was mijn eerste keer), al dikwijls geluk gehad met het weer, maar dit jaar was het uitzonderlijk mooi weer, de schitterende uitzichten schitterden daardoor nog meer, meer toeschouwers langs de kant, en “on-belgisch”: de mensen langs de kant moedigden de lopers enthousiast aan. Prachtig parcours, daar vertel ik natuurlijk niets nieuws mee, elke loper zou dit eigenlijk toch minstens één keer moeten meepikken. En groot vraagteken hoe het mogelijk is dat deze organisatie al sinds 1985 (!) erin slaagt dit enorm loop-feest volledig gratis aan te bieden en dan achteraf elke deelnemer nog te laten aanschuiven voor een heerlijke kaasschotel? Dank en respect
Danny: het was zondag mijn eerste deelname aan uw wedstrijd en ik wou u graag nog bedanken voor een super fijne zondag. perfecte organisatie , hartelijke ontvangst, massages, douches enz..... het was echt top. Tot volgend jaar
Jo Schoonbroodt: Mijn 20e deelname aan de uitdagende Les 4 Cimes was weer 33km GENIETEN door het land van Herve. (Klik hier voor mijn verslag)
2011
Corrie van der Zijde
: Dit was mijn eerste lange bergloop, alles was perfect de organisatie het weer het parcours het publiek. een aanrader voor iedereen Proficiat met zo n fijne loop heb er echt van genoten.
Benny Thuy: Zondag voor het eerst aan start verschenen in Battice, op aanraden van een vriend. Het was gewoon schitterend. Prachtige loop in dito decor en meer dan prima organisatie. Ik heb gewoon 33km met een glimlach op mijn gezicht rondgelopen. Dus een groot compliment voor alle vrijwilligers en de de organisatie! en zeker tot ziens.
Jo Schoonbroodt: Wat een top dag. Perfecte organisatie, schitterend weer, uitdagend parcours. 33km GENIETEN door het land van Herve en een Parcours Record M60 in 2:16:03  (Klik hier voor mijn verslag)
2009
Nathal van der Meulen:
Battice 2009 was mijn eerste wedstrijd. Wat een mooie ervaring! Perfect geregeld, goede verzorging, heerlijke ambiance. Ondanks de vele deelnemers waren er prima voorzieningen voor wat betreft douchen, en bevoorrading onderweg. De geste om na de wedstrijd een (heerlijke) broodmaaltijd te mogen eten maakte het helemaal af. Kortom een groot compliment aan de organisatie en een welgemeend dank u wel voor de gastvrijheid van Battice.
2008
Jogger Jo Schoonbroodt: Les 4 Cimes du pays de Herve is "meer" dan 33km GENIETEN (Klik hier voor mijn verslag)
Peter Sliepen: Namens alle deelnemers van atletiekclub ARGO te Doetinchem wil ik de organisatie bedanken voor de wederom perfecte georganiseerde en prachtige wedstrijd. Diegenen in onze groep die voor het eerst hebben deelgenomen aan deze "Battle of Battice" zoals deze inmiddels in Doetinchem bekend staat, en deze hebben volbracht ,zullen de rest van hun lopersleven met trots aan deze loop terugdenken.
Peter Spruit:
Afgelopen zondag voor het eerst en zeker niet voor het laatst de 4 cimes gelopen. Een prachtig parcours, wel zwaar maar erg mooi. Ook de organisatie verdient een dikke pluim. Dit is een echte aanrader voor iedere loper die voor het pure loper gaat. En dan nog gratis ook en daarna nog een heerlijke cassecroute en een gezellige samenkomst in het buurthuis. Tot ziens


2007
Jogger Jo Schoonbroodt: Ondanks het waterballet was het weer GENIETEN 11-11. Vrienden BEDANKT. Klik hier voor mijn verslag

Frans Snel: Battice was geweldig, ik ben erg onder de indruk van deze mooie loop. Voorheen werd mij verteld dat deze loop erg zwaar was. Integendeel als je door zo’n landschap mag lopen dan voel je de pijn bijna niet, het is in een teug om te genieten. Dames/heren van de organisatie en natuurlijk alle vrijwilligers bedankt voor deze mooie tocht, een GROTE CHAPEAU.


2006
Jogger Jo Schoonbroodt: Battice, Les 4 Cimes en een nieuw PR van 2:11:51, mijn loopjaar kan niet meer kapot. Volgende keer op 11-11 mag ik met startnr. 11 vertrekken voor de 3* 11km puur genieten. Vrienden van Les 4 Cimes BEDANKT. Klik hier voor mijn verslag

Herman Muylaert: Heel mooi, heel gezellig en uitstekend georganiseerd! Bedankt dus!!

Robert Reiters: J'aime les 4 Cimes - Een schitterende loop,maar wel zwaar na jaren niet meer meegedaan te hebben. In de beginjaren heb ik ieder jaar meegelopen.10 jaar vol gemaakt. In 1992 was mijn beste tijd 2.31 uur. Dit jaar ben ik 60 geworden en tegen mijn loopvrienden had ik vol overmoed verklaard dat ik in het jaar dat ik 60 zou worden weer mee zou doen. Een man een man een woord een woord. Dat heb ik geweten. Mijn tijd 3.33 uur. Achteraf weet ik, niet vroeg genoeg begonnen met zware trainingen en lange duurlopen,last van een knieblessure enz.  Maar ja,ondanks het verschrikkelijke afzien ben ik toch blijven genieten van het mooie parcours en het mooie landschap. Les 4 Cimes, nog altijd zeer goed georganiseerd en een schitterende verzorging van de vele vrijwilligers.
Hopelijk weer tot volgend jaar en goed getraind aan de start.

Wouter Schelvis: In de Benelux kent de wedstrijd zijn gelijke niet.

Roger Rabbit Rousseau: Wederom een fantastisch georganiseerde wedstrijd. Bedankt Bernard en Co!

Polle Celis: Bij het zien van de eindtijd schoten de tranen in mijn ogen, dit was, dacht ik, voor mij nog enkel een onbereikbare droom.

Karin Jacobs: Bijna een week later geniet ik nog steeds van deze wedstrijd, een echte aanrader en uitdaging voor iedere loper !!!

Jan Ramaekers: Het slotstuk is de beklimming van de muur. Daar heb ik natuurlijk 33 km lang naar uitgekeken en onder de begeleiding van een oorverdovend tromgeroffel slalom ik naar boven (eindtijd 2:50:21). Een halve minuut sneller dan het jaar daarvoor.

Klaus Krolzig: Welcher Veranstalter bietet den Läufern eigentlich sonst noch so einen selbstlosen Service, der auch etwas mit Respekt vor der läuferischen Leistung zu tun hat. Ich bin jedenfalls restlos beeindruckt vom Einsatz der vielen Helfer.

Kim Pittevils: Wat ik van deze loop vooral onthouden heb is dat onze Belgische Ardennen een prachtige streek zijn en vooral, …. Dat ik volgend jaar terug kom voor een betere tijd en uiteraard voor de lekkere boterham met kaas !!!!

Cor van Haaren: De rust die de loop uitstraalt is bijna een genot, de wedstrijd is gratis en wat te eten na de wedstrijd, ook nog en niet te vergeten ut beer Val Dieu Bru, jeweldig.

Erik Dijksman: De laatste paar km komen bekend voor: dit was de steile afdaling vanaf de start, de Mur de Bouxhmont. Heel even wandelen en dan weer verder, aangemoedigd door trommelaars die op grote olievaten roffelen. Ik kom binnen na 33 km in 3:17 (618e plek), blij dat ik er ben.

Simon Blok: De beloning bestaande uit een heerlijke trappist en een boeren bruine boterham belegd met stroop en stinkkaas uit het land van Herve voldeed buitengewoon.

Henk Geilen: Battice is volgens mij het bewijs dat het heel goed mogelijk is om een mooie wedstrijd te organiseren zonder dat het een vermogen kost. Persoonlijk denk ik dat enthousiasme het allerbelangrijkste hiervoor is. En als de organisatie dit uitstraalt dan zie je dit ook aan de lopers en dan heb je echt iets moois in de wereld gezet.


2005
Jogger Jo Schoonbroodt (14): Battice, 13 november, mijn 13e Les 4 Cimes en een nieuw PR van 2:11:53. Wat een geweldige dag en wat een fantastische evenement! Dat ik dit mag meemaken als 55+. Alles liep op rolletjes, de organisatie had zelfs de meteo onder controle. Klik hier voor mijn verslag

Jan Ramamaekers (360): Met stijve spieren en een tevreden gevoel neem ik afscheid van deze prachtige loop waaraan ik volg end jaar zeker weer zal deelnemen.

Jan Margot (435): Het was weer plezant daar in Battice. De organisatie liep vlot (in tegenstelling tot sommige anderen) en de Val Dieu smaakte naar meer. Hier komen we gaarne terug.

Ralph Philippart (440): Première participation pour moi et premier regret: j'aurais voulu découvrir cette MERVEILLEUSE course plus tôt. A 36 ans, j'espère encore avoir l'occasion de par-courir le SUPERBE plateau de Herve. Et pourquoi pas avec un passage par l'abbaye à l'avenir? Félicitations à l'organisation et MERCI.

Céline Hauglustaine (564): Verviétoise, 22 ans: Je cours avant tout pourmon plaisir et je recherche essentiellement la sensation de liberté. Je me suis mise aux longues distances depuis cet étá ave une partipation à un marathon cette année. Mais si je viens aux Cimes, c'est pour la beauté du paysage.


2004
Paul Schoonbroodt:
Ik heb er behoorlijk stijve spieren aan over gehouden, maar het was een belevenis om niet te vergeten en ik verheug mij er al op om volgend jaar weer van de partij te zijn. Klik hier voor het verslag

Walter Senaeve: Alle lof aan de organisatoren: dit is een schitterende organisatie. Volgend jaar ben ik terug van de partij en breng zeker enkele clubgenoten mee. Al jaren was ik van plan om aan deze wedstrijd deel te nemen,... klik hier voor het verslag.

Jan Margot: Prachtjogging toch, ook die sympathieke organisatoren en hun 200 vrijwilligers. En dan - niet te geloven - na de verkwikkende douche nog die 'casse-croûte". Ja, de Waalse broeders kennen er wat van, van gastvrijheid.
Volgend jaar komen we zeker terug, Klik hier voor het verslag van de 5 van Dilbeek....

Dany Oversteyns: Ik kan jullie alleen maar warm aanbevelen voor alles wat ik vandaag heb meegemaakt. De inschrijving verliep enorm vlot, een echt voorbeeld. De algemene organisatie en kilometeraanduiding op het parcours was voorbeeldig. Er was voldoende accommodatie en douches dat eenieder kon genieten van een "warme" douche. Het vlot verloop bij de massage verdient ook een pluim. Het was voor mij de eerste keer, maar zeker niet de laatste. Proficiat met deze loop, blijf zo werken, de mensen zullen jullie daarvoor met lofbetuigingen belonen.
Sportieve groeten

Jo Schoonbroodt: Les 4 Cimes du Pays de Herve,  33km, gratis,  genieten van een prachtige omgeving dankzij een geweldige organisatie. Het parcours is geen km vlak en zeker GEEN uitdaging voor "watjes". Mijn PR is met een seconden verbeterd maar dat is een peanut vergeleken met de tijd 2:05:55 van Roger Rousseau. In de feestzaal smaakt de Casse-croûte voortreffelijk, krijgt de organisatie een warm applaus en wordt ik gehuldigd met de 1e plaats bij de 50+. Lees hier verder het Jogger Jo verslag

Raymond Offermans: Ik heb gisteren volop genoten van de prachtige vergezichten, en het vooruit slingerend lint van lopers door het prachtige landschap onder een aangenaam najaarszonnetje. Elk lovend woord van je over Battice is meer dan 100% bewaarheid!
Battice is voor mij als recreatief hardloper tot nog toe de mooiste wedstrijd welke ik heb gelopen. Af en toe vergat ik zelfs compleet dat ik bezig was met een hardloopwedstrijd. Puur genieten!. De week tevoren was ik wel nog sterk aan het twijfelen of ik wel genoeg getraind had. 
Vooral het schetsje van het hoogteprofiel van Battice bezorgde me enige twijfel. Aangezien ik gisteren niet wist wat me te wachten stond heb ik achteraf verstandig gedaan door gematigd te starten met een 5 min/km. De benen waren mij gunstig gestemd en hebben mij derhalve niet in de steek gelaten. Volgend jaar hoop ik weer van de partij te kunnen zijn. Want mijn slogan luidt: Battice is Fantastice!!

Stephan Tielo: Ein Großes Lob für die tolle Veranstaltung und Danke an alle freiwilligen Helfer, die diese Veranstaltung erst möglch gemacht haben. Die Strecke ist toll und jedesmal eine Herausforderung

Niki Devoldere: Proficiat met je site www.run.to/battice van Battice. Eindelijk heeft de mooiste jogging van België nu ook zijn site.

Van Uytvanghe Luc: ik heb mijn 3de opeenvolgende "Battice" gelopen, en het bevalt met hoe langer hoe meer; prachtige omgeving, toffe ambiance,gezellige drukte; als het weer mee zit is het een wedstrijd om niet te missen. Mijn eigen prestatie situeert zich net onder de 3 uur en gelet op mijn leeftijd(47 jaar) ben ik daar best tevreden mee. 1 spijtig voorval : mijn wagen stond geparkeerd in de onmiddellijke omgeving aan de industriezone. Tijdens mijn afwezigheid is er ingebroken met de diefstal van portefeuille en gsm tot gevolg; er is geen spoor van inbraak te zien en ik ben er van overtuigd dat ik met de afstandsbediening goed gesloten had, het is me een raadsel. Toen ik rond 15u30 mijn bankkaart liet blokkeren meldde men mij dat er reeds meerdere oproepen waren binnengekomen ingevolge diefstal te Battice. Zou dit het werk zijn van een professionele bende ? Het zal me in elk geval niet beletten om volgend jaar terug te komen!

Charles Diederen:'t was 'n schitterende loop, heb echt genoten van 't parcours, op en af de gehele tijd. Hoewel ik lekker heb gelopen had ik bij de laatste afdaling toch behoorlijk pijn in mijn benen. Meer dan bij m'n marathon in Berlijn. ik zal zeker terug komen naar Battice. Maar dan zal wel wat meer heuveltraining moeten doen

Ronald Langenus: Dank u wel voor een prachtige dag.

Boes Johan: Fervent loper, ik loop al 16 jaar en doe het nog steeds graag.Sinds enkele jaren heb ik met plezier Herve (33km) ontdekt, ik loop er graag (wel vermoeiend maar een hele uitdaging voor je zelfvertrouwen), mooie uitzichten en een solidariteit van iedereen om u tegen te zeggen.

Benoit Jordant: C'etait ma première participation aux 4 Cimes et ce ne sera pas la dernière, super parcours, bonne organisation et super ambiance . Une course a recommander .
Bravo et à l'année prochaine

Willibert Vonderstein: Habe dieses Jahr zum ersten Mal mit Lauffreunden teilgenommen. Der Lauf verlangt dir alles ab. Aber die Landschaft und die tolle Betreuung entschädigen für die Strapazen. Les 4 cimes macht süchtig. Das Training für nächstes Jahr hat begonnen!

Ernots Jo: proficiat aan de organisatie, ik vond alles goed geregeld.bevoorrading, douches, prima. het was de eerste maal dat ik meedeed en zeker niet de laatste. Zeer mooie omgeving en een prima sfeer. Voor mijn eerste deelname ben ik zeer tevreden over mijn tijd 2u 35 min. Proficiat met de site.

Kees Versprille: Jarenlang staan de 33 km. van de "4 Cimes du Pays de Herve" op mijn verlanglijstje en vandaag is het zover. Eén van de zwaarste wedstrijden van België zal na drie uur hardlopen in de heuvels geen geheimen meer voor mij hebben. Waar vind je een ander evenement van deze omvang en kwaliteit waar je voor niets aan mee kan doen? De organisatie toont een grote liefde voor het lange afstandslopen. Bovendien is het een schitterende promotie voor het Land van Herve. Lees hier verder...


2003
Jogger Jo Schoonbroodt: De gastvrije organisatie van de vrienden van Les 4 Cimes du Pays de Herve kwam op de zaterdag voor de wedstrijd bij elkaar in Les Fawes voor een aangeklede pastaparty waarvoor ik was uitgenodigd met o.a. de winnaar van 1986 Bryon Heywood. Guy Pirlet voerde er, in het Frans, een prachtige sketch op over Julius Caesar en een dames estafette ploeg die een speciaal stokje moesten doorgeven. Het werd gelijk vertaald in het Nederlands, Engels en zelf moest ik vervolgens de Duitsers bijpraten. Deze ontspannen voorbereiding voor de wedstrijd typeert de wijzen zoals in het mooie heuvelland van Herve ieder jaar te Battice de unieke en gratis 4 Cimes over 33km wordt georganiseerd. Na de lekkere spaghetti aangevuld met voldoende drank en een toelichting van Guy over de droom van deze wedstrijd zoek ik mijn slaapplaats. Op advies van Bernard Viaene neem ik een massage voor de wedstrijd. Deze manier van warming-up kan ik wel waarderen. De fanfare blaast ons, met een stralende zon, van het centrum naar de startplaats waar het gelijk naar beneden gaat. Met de handrem aangetrokken loop ik omlaag en bergop kan ik goed volgen (5km in 18:59). De 1e cime "Croix de Charneux" zit erop en erg veel vlak zullen we vandaag niet zien (10km in 38:20). Via Mortroux village gaat het omhoog en volgt er een onverhard stuk (15km in 58:54). De 2e cime "Fort d' Aubin" gaat al wat moeizamer en in de lange afdaling moet ik na de knie luisteren en het groepje laten gaan (20km in 1:21:24). Bij het halve marathon punt staat traditioneel veel publiek en vanaf hier heb ik het gevoel of het parcours via de 3e cime "Mauhin" alleen maar omhoog gaat (25km in 1:43:52). Ik zit op een schema dat 4 minuten langzamer is dan mijn toptijd van vorig jaar maar een tijd onder de 2:20 uur lijkt me wel een haalbare uitdaging. De wind staat nu in het nadeel (30km in 2:05:52). De 4e cime "Chapelle du Transpineu" zit erop en er volgt nog een gemene afdaling voor ik aan de muur mag beginnen. Met zicht op de finish en al het publiek achter de hekken is het nog even doorbijten om niet stil te vallen op de kuitenbijter. De omroeper schreeuwt me in een tijd van 2:18:35 over de streep. Ik wordt 2e 50+. Na de douche zorgen de masseuses weer dat de benen weer een beetje soepel voelen. Als afsluiting krijgt elke deelnemer in de feestzaal nog een gratis casse-croute schotel met streekgerechten om de verloren energie weer aan te vullen. Een goddelijk mooi weekend wordt in stijl afgesloten met bier van Val Dieu.

Alsteens Luc: Ik was dit jaar aan mijn tweede deelname toe. In 2002 behaalde ik een dertigste plaats, dit jaar werd ik zevende en liep 7 minuten minder over mijn wedstrijd. Hiermee was ik best tevreden, maar mits wat beter doseren had het zeker nog een 2-tal minuten sneller gekund : aan de zestiende kilometer doorkomen in 58 minuten was voor mijn immers iets te snel. Ik heb het gevoel dat deze wedstrijd pas op km 22 à 23 begint. Elke gram energie die je in het begin teveel hebt verspeeld breekt je in de slotfase dan ook zuur op. Door de tegenwind en enkele steilere afdalingen in het laatste gedeelte krijgen spieren en gewrichten het bovendien zeer zwaar te verduren. Het vele afzien loont echter de moeite : aan de aankomst word je opgewacht door de fanfare en de speaker die elke deelnemer met naam en borstnummer aankondigt. Kortom : een fantastische wedstrijd, met een zeer sympathiek publiek, en een uitstekende organisatie. En dat allemaal gratis ! We kennen allemaal wel wedstrijden waar je tot 10 Euro inschrijving betaalt, en waar de enige bekommernis van de organisatoren is : zoveel mogelijk winst maken op de rug van de lopers. Ze mogen allemaal een voorbeeld nemen aan de "4 cimes du pays de Herve". Mijn hart heeft deze wedstrijd alvast gestolen !

Dietmar Herrmann aus Bückeburg: Vielen Dank für Deinen Rat zum Lauf in Battice, es hat mir dort sehr gut gefallen, und ich komme im nächsten Jahr wieder. Die Organisatoren waren sehr hilfsbereit, die Zuschauer sehr freundlich, die Strecke bestens präpariert. Die Betreuung und Verpflegung vor und nach dem Lauf war ebenfalls sehr gut. Bis zum November, viele Grüsse

Jan Margot: Voor mij was het zondag de eerste keer dat ik op 1 dag meer dan 25 km liep, en voelde me dan ook opgetogen na die memorabele 33 km. Met iets meer oefening en iets meer voeding (had veel te weinig genuttigd 's ochtends) moet ik volgend jaar zeker beneden de 3 uur kunnen. Ben intussen stilaan niet meer stram en stijf . Het was "formidabel". Prachtig georganiseerd. Schitterende sfeer aan de start (met fanfare + vaandel). Ideaal weer. Unieke vergezichten. Prima bevoorrading. Vriendschappelijke sfeer. De afdalingen waren ... genieten. De beklimmingen liepen stroever, en op de slotklim (le "mur') moest ik inderdaad een 100 m stappen.

Luc Huysman: Een klein duizend man aan de start van wat de zwaarste wedstrijd van het jaar moet worden. Ze hadden ons nochtans verwittigd, 't is geen cross voor doetjes. Met de fanfare naar de meet. De start is spectaculair, een afdaling van 900 meter met een hoogte verschil van 55m, tot kilometer 4 lichtjes dalend en dus ideaal om van het mooie landschap te genieten. Km 6 de eerste 'cime' 1,4 km stijgen.  We lopen samen met een paar jonge deernen die blijkbaar niet aan hun proefstuk waren. Kilometer 13 op juist één uur. 't gaat goed. Km 17, de tweede 'cime', we zijn ondertussen van 120 m naar 250 m gestegen. Elke kilometeraanduiding geeft ook een hoogteprofiel, wat mijn moreel op km 21 wel wat deed zakken, het deed wat denken aan het beursprofiel van Lernhout en Hauspie in hun beginperiode! Soit! De derde 'cime ' is ook verteerd. We dalen van 250m terug naar een 150m. En nu komt het, nog 10 km te gaan en wel met een stijging naar 320m. De cross begint meer op een wandelwedstrijd te lijken. Velen -zoals ik - konden die derde 'cime' moeilijk verteren, op km 25 krijg ik de klop van de hamer. Het stappen ligt me nader dan het lopen; ik probeer iets tussenin te doen. Alles begint pijn te doen. Nog 4 km, de laatste heuvel (1200 meter), half stappend half lopend. Ik hoor de luidsprekers aan de arrivée. De laatste kilometer wordt de 'muur' genoemd, (hoeft geen uitleg denk ik). Dankzij de aanmoedigingen van de menigte lukt het me nog deze al lopend (?) te beklimmen. Over de meet in 2.54 min. Normaal na elk loopverslag wordt er lovend gesproken over het gedronken gerstenat . Wel heren; ZELFS MIJNE DUVEL SMAAKTE NIET !

Luc Blyaert: Ik ben, meer dan 60 uur na de feiten, nog altijd zo stijf als een plank. De eerste 17 km en het liep echt wel lekker vlot. En plots was het gevreesde zuur er een paar kilometer verder, te lang in het rood gelopen, zwaar benen van hier tot ginder. Na 21 km al! En jammer, want de tijd zat goed, met zo'n 1u43, nog 12K te gaan. Ik zou dus probleemloos moeten kunnen finishen in 2u45. De derde Cime moest ik al stappen. Waar zit die tweede, derde of vierde adem? Enkele minuten stappen deed goed, ik kon er weer tegen. Komaan, tot de volgende kilometeraanduiding, tot de volgende bevoorrading, tot de volgende heuvel. Ik krijg een verschrikkelijke kramp in mijn linkerkuit (het bekende 'bal' gevoel). Ik moet langs de kant stretchen. De muur, blijven lopen nu, nog 900 meter naar boven. Ik sleur mij naar boven.Niet helemaal uitgeput, wel gebroken binnen in 3u02 als 510de op 910 aangekomen lefgozers. Later in de douche, met een stuk of 100 blote mannen voor vijf doucheknopjes. Laat hier uw stuk zeep vallen en wie weet wat u overkomt. De casse-croute achteraf met Herve kaas en drie sneetjes brood ging moeilijk binnen en de Leffe smaakte inderdaad niet zoals het hoort na een wedstrijd. Hier moet ik terugkomen, want die tijd kan stukken beter. Beter doseren is de boodschap. En o ja, er was toch nog enige Brabantse glorie in Battice. Peter De Vocht, intussen toch ook al veteraan, won de wedstrijd in 1u56:48.

Maxime Etienne: Er waren meer dan 1100 ingeschrevenen, waarvan 1002 aan de start (recordaantal) en slechts 910 aangekomenen !!! Dit zegt natuurlijk heel wat over het parcours. Eerste: Peter de Vocht in 1u56m48s. De laatste komt aan in 4u20m30s. Iedereen spurt me bijna voorbij in een eerste drastische daling die we bij km 32 weer naar boven moeten. Ik loop iets rond 5'30/km om zeker te zijn dat de muur (van Bhouxmont) wel degelijk op km 32 blijft wachten. Bij km 21 (aanvang 2de cime of was het al de 3de) ben ik gaan versnellen en heeft nog slechts 1 jogger me ingehaald (die ging minstens 2x zo snel als ik en had zeker een motor op zak). Zelf haal ik mensen bij pakken. Even later komt men bij de steilste cîme van het parcours, la cîme de Transpineu die bijna plat lijkt op de eerste 400m, maar dan naar rechts draait en zicht geeft op een 150 stevige meters helling. Er blijft nog de muur over, waar ik nog een versnelling kan plaatsen en een 4 of 5 mensen kan inhalen. Iedereen een lekkere douche (doch veel teveel volk tegelijkertijd, om geen zeep te laten vallen en slipperig), een lekkere casse-croute en een paar bierkes. Proficiat aan iedereen

Marc Gevels: Ik heb zondag voor de eerste keer deelgenomen aan de prachtige loopwedstrijd in Battice. Gefeliciteerd met de feilloze organisatie. Het was genieten van begin tot einde! Bedankt.

Ben vd Giessen, Dick Muizer en Dick Assenberg: Voor ons de eerste maal, prachtige loop met een perfecte organisatie ,met sportieve groeten

John Uitenbroek: Voor mij de eerste keer dat ik deze mooie maar zware loop in een prachtige omgeving heb mogen meemaken ,onderweg enthousiaste toeschouwers en dan ook nog de puike organisatie.Petje af voor de organisatie, die dit zonder kosten voor de deelnemers voor elkaar weet te krijgen. Ik hoop nog vaker aan dit evenement deel te kunnen nemen!.
P.S. natuurlijk ook dank aan de vrijwilligers!.

Paul van Oost: (JC Ronvau) Tot mijn grote spijt heb ik ook dit jaar niet mee kunnen lopen.Ik loop sinds ruim 20 jaar en voor het eerst zit ik met een echte blessure. Tijdens de vakantie, voelde ik dat ik nood aan wat rust had. Samen met de hitte kwam dat goed van pas. Dus zo gezegd, zo gedaan, gedurende 5 weken heb ik niet gelopen. Toen ik terug wilde starten, had ik last aan mijn hiel. Het blijkt dat ik door die rustperiode een probleem heb opgewakkerd, dat ik al lang had, maar dat nooit tot uiting was gekomen. In het Frans zeggen ze une "épinne". Een soort kalkvorming in de hiel. Deze heeft mijn voetweefsel ontstoken, het is die ontsteking die pijn doet. Oplossing : rust en speciale orthopedische voetzolen. Telkens als ik loop, komt de pijn terug. Het duurt nu al 3 maanden en ik wordt er wanhopig van. Ik hoop dat het na verloop van tijd terug goed komt en dan staat Herve zeker op het programma.


2002
Hamelick Wouter: (1) Ik werd de jongste winnaar (20jaar) ooit en wordt mijn naam bijgeschreven op het palmares waar ook die van Eddy Hellebuyk, Eric Geromme, Peter de Vocht en Bart Berge prijken. Een onverwacht schitterend resultaat.

Schoonbroodt Jo: (25 - 1e Vet2) Mijn 10e deelname was voor mij een speciale editie. Tijdens het gezamenlijk ontbijt babbel ik met de Engelsman Bryon Heywood, de winnaar van de eerste 4 Cimes in 1986 en won diverse malen in de categorieën Vet1 en Vet2. Met 2:14:02 uur op de klok wordt ik eerste Vet2. In het Vet2 klassement stijg ik naar plaats 2 achter Bryon. Ik geef het grootste compliment aan de organisatie en zijn vrijwilligers. MERCI! Website http://run.to/battice

Lefaible Yvan: (37) Natuurlijk is de ervaring in zo'n wedstrijd van enorm belang. Op ieder ogenblik weet ik waarmee ik bezig ben. Niet alleen het klimmen, maar vooral het dalen kan de dijspieren enorm pijnigen. Ook onderweg sparen de toeschouwers hun aanmoedigingen niet. De seingevers en de vrijwilligers die instaan voor de drankbedeling, begroeten iedere deelnemer met welgemeend handgeklap.

Der Ostebelgier:
Von Fickers D. (22) bis Klinkenberg Ingrid (751): 10 Freunde Traditionsgemäss gab es für die Teilnehmer nach dem Lauf Gratisverplegung mit Produkten aus dem Herver Land. Und nach der Preisverteilung gab es Tanzgelegenheit mit Gesangeinlagen für die Teilnehmer und Gratisergebnislisten. Aus Grenz-Echo

Die Vertige Deutche Freunde:
Kein Startgeld ... Regionale Gratis-Essen. In der Grenznähe ist diese Laufveranstaltung ein Muss fur jeden Sportler und Naturliebhaber, zumal als stimmunsvoller Saisonabschluss, auf den sich viele freuen. Vielleicht sind Sie beim nächsten Mal auch beim stimmungsvollen Landschaftslauf im Herver Land dabei


2001
Marc Van De Walle
: Fantastisch mooie wedstrijd, excellente organisatie, prachtig van jou ook om zo vlug de totaaluitslag op www.run.to/battice te plaatsen. Een pluim aan allen!

Wouter Hamelinck: Deze wedstrijd heb ik al 2 keer meegedaan, maar is nu al één van mijn favorieten. Wel zwaar, ook dit jaar heb ik de laatste kilometers behoorlijk afgezien. Gewoon qua sfeer de meest sympathieke wedstrijd die ik ken. 
Een verslag van mij is te vinden op http://www.geocities.com/running_wouter/uitslagen.html#battice  

Henk Sipers: Na 2 weken geleden een marathon op de baan te hebben gelopen in Brussel en vorige week de Rurseemarathon, was het nu de beurt voor de 4 Cimes in Battice. Een mooie wedstrijd, goed verzorgd, zwaar en ....gratis. Mijn start was te snel, maar ik dacht laat maar lopen want vorige week was het idem zo. Na 15-20 km werd ik ingehaald door mensen die normaal voor mij lopen, dus toch te hard. Bergop kan ik niet meer erg hard lopen omdat ik op afstand train en niet meer op snelheid en omdat ik dit jaar al zoveel gedaan heb nml : 20 marathons, 3 maal een 100 km en 2 kortere ultra 's. Echt kapot wou ik me niet lopen daar over 2 weken de marathon van Benidorm (Spanje) op me wacht, daar wil ik weer sneller lopen met daarna lekker vakantie. Ik finishte in 2 u 40 min en was zeer tevreden. Na het nuttigen van de boterhammen met streekproducten en enkele pilsjes weer naar huis. Organisatie het was weer prima.
Henk Sipers uit Maastricht homepage: http://members.home.nl/ultrasport/index.htm

BIEMAR Benoit: Je n'avais jamais rencontré une si bonne organisation (du début à la fin) depuis que je cours. Merci aux organisateurs ainsi qu'à tous les bénévoles et les supporters. Une course à faire ou à refaire à coup sûr !
PS : je ne suis pas repris dans la liste des résultats. Mon dossard était le 1160 (de mémoire) et j'ai réalisé la course en 2h45 environ. Merci de vérifier vos listings. A l'année prochaine. 

Peter Bosmans: Bedankt voor de verslaggeving en de snelle publicatie van de looptijden in Battice.
Het is inderdaad een zware maar leuke wedstrijd; al zal ik morgen nog wat stram naar mijn werk stappen.

Jo Schoonbroodt: Lood zwaar maar wel 33km puur genieten en een pluim voor de sympathieke organisatie (Jogger Jo)