Verslag 2006 - Kim Pittevils

Op 12 november stond hij op het programma, Le 4 Cime the Battice. Eindelijk sinds de marathon van 8 oktober nog eens veel kilometers vreten, 33 meerbepaald. Vooraf hadden velen me gewaarschuwd voor de verraderlijke hellingen en het onvoorspelbare weer. Ik als koude kikker hoopte vooral op geen regen en niet te koud weer de rest zou wel letterlijk “loslopen”.
Bij het vertrek in Diest (België) zag het er al bij al niet zo slecht uit. 10 graden, beetje wind maar vooral droog en niet al te veel bewolking. Echter hoe meer we richting Battice gingen, hoe kouder en natter het werd.

Zou dit wel iets voor mij worden ?? Toegekomen werd er naarstig een parkeerplaats gezocht en het startnummer (1113, gelukkig geen ongeluksnummer) opgehaald. Overal heerste er al een aangename drukte. Een 20 minuten voor de start begon het terug te regenen en besloot dit koude lijdertje met thermisch t-shirt, loopshirt en regenjasje te vertrekken en natuurlijk inclusief mutsje op de kop.

Vanaf de start die begon met een afdaling werd er door velen al flink doorgelopen. Ik hield me wat in. Ik had gehoord van velen dewelke de “4cime” al gelopen hadden dat de eerste 21km best wat minder mogen want dat de laatste 12km moordend waren. Zo gezegd zo gedaan. Hoe verder we liepen , hoe beter alles ging. Mijn verhoopte tijd van 3u 20 minuten kon ik hoe langer hoe meer bijstellen.

Op kilometer 10 stonden men 2 grote supporters om me aan te moedigen. Moedig van hen vooral, zo in de regen en de koude. Helling na helling genoot ik van het landschap. Een prachtige streek dewelke ik zeker in rustigere omstandigheden nog eens wilde bekijken.
Plots dook het bord van de 4de “cime” reeds op en kwam er tot mijn verbazing wel heel veel schot in de zaak. Om op zeker te spelen nam ik op kilometer 28 nog even een dextro tabletje. Dit gaf weer even een “punch zodat met de laatste bocht naar rechts er best nog een sprintje afkon.

Afklokken deed ik op 3u 3min 55sec op plaats 501. Heel happy en geen koude geleden hebbende was het nu hoog tijd voor een lekkere boterham met kaas en stroop uit Herve. Heerlijk smaken deed het na de inspanning.

Wat ik van deze loop vooral onthouden heb is dat onze Belgische Ardennen een prachtige streek zijn en vooral, …. Dat ik volgend jaar terug kom voor een betere tijd en uiteraard voor de lekkere boterham met kaas !!!!